fredag 29 april 2011

Såå

Jag är innerligt ångerfull. Innerligt! Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Sist vi talades vid, eller åtminstone sist jag offentliggjorde mina ord här på bloggen, hade vår-SM avverkats. Sedan dess har mer än så hänt. Vi börjar omkring dagarna då lovet kom till stan.

Jag talar givetvis om påsklovet. Jag for till min moders hemort, vackra, älskade Degerfors. Som serverade fotboll under lördagen. Fantastiskt fin kväll, fantastiskt bra match. Fantastiskt orättvist resultat, 3-3. Men så vann ju DIF mot Åtvidaberg lite orättvist förra fredagen också. Jag inser givetvis, hur stort bergsmännens intresse är för mitt arma lag. Det står ju "Outokompo" stort på deras matchtröjor. Och rostfritt är en hit har jag hört.

Mot måndagen for jag med två andra fina killar från Bergs, till Åre. Inga mindre än Rocco och Nicco. Även kända som Rickard och Niklas. Detta är då en liten förklaring till min dåliga uppdatering, Åre var ett sus, en dimma, en vaskad Rocco.

Men nu, idag är jag sedan fem dagar tillbaka i Stockholm. Det har varit fullt upp. Skolan äter upp mig och troligtvis alla andra ettor för tillfället. Det är Quarneval, som vi SKÄNKER 2600 riksdaler till. Får visserligen en stor fest på köpet. Det var dagen till ära, omtentamen i materialkemi. Vi var rekordmånga som kuggade världens lättaste tenta. Förhoppningsvis är vi färre nu, tveksamt dock.

I helgen vankas Valborgsmässoafton, givetvis på plats i Uppsala, tillsammans med allas våra eldsjälar studenterna. Det ska bli fint.

Nu styr det mot grillkväll på Claes terrass. Fint skare va!

torsdag 14 april 2011

Vår-SM

Igår avverkades "Vår-SM" i en hisnande fart. En ny styrelse inför kommande läsår är tillsatt. Linn som högsta hönset,  Malmis som vice, Carl-Magnus Sven-Roland som SNO, Tanja sitter kvar på posten som PAS, Frezze tog sekreterarposten och jag fick min plats jag med. Här ska röras om i näringslivsgrytan, jag är från och med 1 juli Femten och näringslivsansvarig. Har ett minst sagt spännande år att vänta. Ett hetsigt år. Ett roligt år.

Idag har jag testat på Elins idrottsevenemang: "Jogga med Elin". Deltog gjorde jag, Elin (givetvis) och Ullis. Tre tappra själar tog sig två varv runt sträckan tre kilometer, inklusive VÄRLDENS TUFFASTE BACKE, exklusive tre varv i trappan! Ack vilka starka lår, vi på denna sektionen får.

Efter en större mängd vin ändock, ansluter jag mig nu till sängen, den med tre ben. Sov gott.

söndag 10 april 2011

Om våren

Jag är osäker på hur mycket som får avslöjas. Så därför kniper jag angående fredagen. Men lördagen däremot, kan jag med er dela. Jag sov till fyra och någon gång kring femtiden anlände jag till planeringskvällen, inför quarnelvalen. På plats fanns nästan hela gruppen, tittandes på den prisbelönte dokumentären, och även namnet på bidraget vårat "Special when lit". Originalen slutade aldrig dyka upp och inspirationen för kläder inför quarnevals-dagen sprudlade. Våra kära och fantastiska quaptener gav oss finfina poster, prestigefyllda poster, med stort ansvar. Jag blev, efter fantastiskt fin posering, gruppens Einstein, jag är "Professorn". Eventuellt kan en bild dyka upp, när min självkänsla är tillräckligt stor. De övriga posterna kan jag presentera senare, när samtliga blivit officiella. Det finns en som fortfarande är hemligare än hemligast.

Vandringstiteln: "Grand Champion" erhålls för tillfället av Erik, om ingen lyckats vinna en utmaning mot honom, sedan igår kväll. Låt mig berätta lite mer om vandringstiteln. Den mest prestigefyllda titeln, "Grand Champion". Alla i gruppen har en chans att bli Grand Champion, och Grand Champion kan bli utmanad när som helst. Nekar Grand Champion utmaningen, och lämnar walk over, går titeln över till utmanaren.

Och för att säga hej då, måste jag få uttrycka hur fantastiskt det är med vår.

Sms-poetens plötsliga dikt om våren:
Ingenting är som våren,
jag tänker främst på fåren,
Som större delen. Av åren.
Fastbunden i enkel trähydda, som du vet han Dåren.
Äntligen kan ta ett glädjeskutt som läker såren.
Vilket vintern orsakat under den värsta kalla kåren.
Nej, ingenting är som våren.

torsdag 7 april 2011

Vilken promenadtyp är du?

För ett antal veckor sedan. dagen efter en kväll fylld av dans, tog jag, Linn och Elin tillfället i akt att njuta av solen, genom att promenera runt Djurgården. Där mötte vi (inte minst passerade) hundar och gamla, unga och snygga. Mest intressant var stilen vi tre representerade. Det var Linn - den fräcka, Elin - den partystinna och jag, Sara - den sportiga.



Vilken stil stämmer du in på?

måndag 4 april 2011

Vad hände med MAMA?

Borde givetvis ha gett er alla informationen om hur MAMA gick till redan dagen efter. Så var även det jag tänkt. Så vitt jag vet gick allt efter schemat bra. Föreläsningarna var bra, jag tror företagen var nöjda. Själv spenderade jag den största delen i köket. Där jag givetvis trivs som fisken. Jag och Johan stötte troligen på så många problem under en eftermiddag som man vanligtvis stöter på under fem år, det vill säga en hel civilingenjörsutbildning. Problemlösare var det. För löste problemen gjorde vi. Några av problemen finns dessutom dokumenterade på film. Och jag ser ingen poäng i att låta dem ligga och glömmas bort i en mapp på min dator.



Och detta var de så kallade, små problemen. Kvällen slutade hurusom i ett jättekalas. Här är lite bilder från gasquen.