söndag 26 december 2010

холодно

Efter att ha rekat sig från Bergslussen, vilket tog några dagar ska jag inte förneka, så drog det igång med diplomering av examinerade studenter i Stadshuset och jag var där. I balklänning, schmeck och hollywoodtape. Med fana i hand. Då vår ordförande inte hade möjlighet och klubbis inte ville så tog jag och Linn de platserna. Eller fick dem kanske är det rätta ordet. Vilket var fruktansvärt värt då det serverades cava och snittar i Gyllene Salen efter ceremonin i Blåhallen. Inte minst, som en gräddklick på moset,  som lök på laxen, som pricken på i:et, smöret på fläsket -  så blev det en ypperlig trerätters i stadshuskällaren. Det var gott.

Och mitt i ruset hade vi världens lättaste tentaperiod.  Innehållandes en tenta. Världens lättaste tenta. Materialkemitentan. Nu skulle det kunna bli oerhört obekvämt för mig, då jag inte fått tillbaka resultatet på tentan ännu, men jag är villig att ta den risken.

Som ett avslut på dagens inlägg skulle jag vilja citera Andreas Johansson i ettan:
"Fridens!"

onsdag 22 december 2010

Bergslusse

Vad hände efter projektfirandet (som förresten gav ett praktfullt A för cykelramsgruppen)? En knäskål och en stor hög med hjärnceller veck. Och givetvis lördagens Bergslusse som innehöll ännu färre hjärnceller. Speciellt på scenen och bland hederspaschorna.

Spexet blev som de flesta vet lite av denna känsla: Man är ute och promenerar på lämplig stig, exempelvis den utanför mitt hus i skogen, och hela marken är vit, solen skiner. man hör en varg (hundfarmen) yla kanske. kanske ett rådjur som skuttar framför en. Plötsligt har ett träd fått för sig att slå rot i en horisontell linje över stigen, vilket resulterar i att man faller rakt mot marken, mot snön. Med näsan först. Och halsduken alldeles för löst knuten. Vilket i sig resulterar i snö INNANFÖR tröjan och en Rudolf-röd näsa.

Men vad gör det? Efter bastu och punsch. Och ett färgsprakande framträdande av ett sällskap på elva damer. Jag tänker bara : "Shake that hips for me". Då finns inget av de blindtarmsinflammernade ögonblicken från eftermiddagen kvar i minnet. Det är NU. Bara NU som gäller. Mera vin, mera besk, mera punsch. Mer knölpåk. Mer dans. På dansgolvet. På efterköret. Vi flyr rakt in i dimman fylld med glittrigt stoff. Tillslut
var det slut och vi vankade hemåt. Med två paket mjölk, en hög med mandlar och en med russin. Tung väska.

Imorgon tar jag historien om en bal på slottet...och den där ena tentan förstås.

måndag 20 december 2010

VECK

Ligger ettan fortfarande däckad efter bergslusse? Vart har uppdateringarna tagit vägen? Tack och lov är det bara min dator som däckat och imorgon kommer en ..."sån här häääääärlig, saaaaaaaaaammmanfattning".

fredag 10 december 2010

Företagspub - SU - projektfirande

Två fullspäckade dagar. Det började i onsdags med en lång utflykt, genom skogen. Tänk Narnia och fauner. Vi mötte dem, De mötte oss. Vi är jag, Linn och Johan. Vi gick mot Martin Olsson. Vagnarna blev fulla som fullt. Vi köpte så mycket mat och så mycket servetter. Och en flaska julmust till Agartsson. Fanns ingen chans i världen att vi hade lyckats bära kassarna hemåt och en liten taxi tog sig friheten att hämta upp oss. Vi tackar bergssektionen.

På Martin Olsson

Varuvagnarna och Linn på Martin Olsson

Resultatet av shoppingen blev en utomordentlig middag innehållandes kyckling, klyftpotatis, bea, öl och besk. Företaget som var här och föreläste, som betalde för kalaset Höganäs såg nöjda ut de också. Hans Söderhjelm från Höganäs, och jag från Hofors hade gemensamma vänner - bergspappan, bergs-Ola och givetvis bergs-Roger.
Malmis hjälper Jonas att få på sig förklädet

Efter ett antal besk och högar kyckling, var det ett sista genrep inför dansuppvisningen som ska gå av stapeln under lördagens Bergslusse. Vi är så bra. Så bra att, åtmninstone jag och Elin "lära" fira. Med några andra bergsmän tog vi oss mot SU. En liten stuga. Med vakter. Och bar. Och dj. DJ! Kanske det bästa stället jag besökt hittils här i Stockolm. På SU.

SU sa jag.
SU

SU

SU

SU

SU

SU



SU

SU
--------------------------------¨

Torsdagen var torsdagen dagen D. Presentation av det livslånga projektet. Cykelramen. Kolfibern. Aluminiumet. Grafenet. Och Konstantin Novosolev i föreläsningssalen bredvid. Det var så stort så vi var tvugna att lugna våra nerver på Treat efteråt med flera ton öl och pommes. Det var så där mysigt som man bara kan ha det på Treat.


Treat

Treat
Treat

Treat

Treat

onsdag 8 december 2010

Dagens kloka

Vi i ettan använder följande kloka ord som ledstjärna för att överleva i de tuffa tider som hägrar. 


"Om man någon gång ska gå ner i vikt, är det inte maten man ska dra ner på" - Allmänbildning (mat är gott)


"För att nå högt, ska man bara göra det man är bra på" - Random VD


"Det enda sättet att gottgöra att man är för snyggt klädd, är att alltid vara alldeles för bildad" - Oscar Wilde

fredag 3 december 2010

Titta det snöar

Valhallavägen - Träd utanför Bergs - Vy från Hardox

torsdag 2 december 2010

Vad vore väl ett julbak, om inte alldeles, alldeles....

Ettan sammanträdde hos Malmbergh och gjorde värsta julstöket. En bild ger mer än 1000 ord, här kommer >7000 ord.
Knäck på G

Ett halvätet kakfat

Vi njöt av julölen från Sofias hemtrakter, Bohuslän

Det fanns blandade nötter på ica

Constanza och Malmis förbereder saffransdegen - Frida, David och Niklas plöjer genom sunes jul

Vankas cheesecake

Att posa med cheescake
En viss Claes i tvåan tyckte jag skulle ge betyg på de olika matställena som finns på campus och så ska det bli, dock har jag testat långt ifrån alla restauranger så vore tacksam för lite inskickade recensioner, mejla mig på saraolss@kth.se.